e-news.cz - kurzy
Reklama

S českou aplikací Myia si můžete užít firemní event třeba na Bali. Nově vás navíc uvítá 3D emoji hosteska

23.03.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
S českou aplikací Myia si můžete užít firemní event třeba na Bali. Nově vás navíc uvítá 3D emoji hosteska

Networkingová mobilní aplikace Myia, která vznikla v roce 2015, dostává nový rozměr. Její tvůrci v reakci na současnou situaci v létě 2020 vyvinuli prototyp virtuální platformy pro eventy, která propojuje již existující aplikaci a virtuální desktopové prostředí.
Díky tomu je možné uspořádat online event opravdu kdekoliv, a to i v době nejpřísnějšího lockdownu. Úplnou novinkou je první 3D hosteska, která věrně kopíruje lidskou mimiku. Tvář vlastního maskota Myii a 3D model vytvořilo pomocí technologie facial trackingu studio KONTRA. Poprvé se s ní setkají návštěvníci mezinárodní konference pořádané Britskou obchodní komorou Green Growth.
Myia je eventová aplikace, za kterou stojí trojice českých vývojářů Ondřej Červinka, Filip Hurta a Michael Dudek. Myiu již během několika let využily přední české i mezinárodní firmy, jako je Microsoft, Deloitte po například media house Economia. Svůj produkt ale neustále zdokonaluje.  „S nástupem koronavirové pandemie se brány všech akcí zavřely. Společně se zakladateli Myii jsme byli schopni během léta 2020 vyvinout prototyp virtuální platformy pro eventy,” popisuje zakladatel Myii Ondřej Červinka cestu k nápadu na spuštění Myii Virtual. „Zrovna jsme se studiem KONTRA dokončili práci na brand manuálu, a tak dalo smysl v designu nové služby pokračovat s nimi. První klienty jsme měli už během léta. Virtuální eventy mažou hranice. Nejen geografické, ale i hranice toho, jak může akce vypadat a co může účastníkům přinést,” dodává Červinka.
Online konference v jakémkoliv prostředí
Virtuální platforma pro eventy propojuje již existující aplikaci a virtuální desktopové prostředí. Myia tým společně se studiem KONTRA na začátku navrhli vizi celého produktu, kterou postupně doplňují. Nejprve vývojářský tým experimentoval s řadou originálních prostředí, i proto je možné online event uspořádat opravdu kdekoliv – na Bali, na Drákulově hradě nebo v jedoucím Orient Expresu. Nyní je do aplikace možné přidat navíc 3D prezentaci produktů.
Právě 3D model nejnovějšího elektrického Jaguaru I-Pace bude doprovázet i zmíněnou konferenci Green Growth. „Virtuální eventy mají své kouzlo i zrádnost. Pohybujete se v podstatě na hraně herního designu, který stojí hodně času a peněz. Možné je cokoliv, jenom se v naší představivosti a kreativitě nesmíme nechat vtáhnout do králičí nory. Zatím nám to ekonomika virtuálních eventů neumožňuje, ale dříve či později bude nutné do nich investovat stejně jako do vzniku online her,” vysvětluje zakladatel studia KONTRA Adam Ondráček.
Emoji s lidskou mimikou
Tým Myia aktuálně pracuje s 3D modelem tváře, tedy animují její logotyp a posouvají ho do úplně jiné roviny. „Tento model je vytvořený pomocí prostorové polygonové sítě, jednotlivé části masky dostávají funkci jako je například pohyb obočí, rtů nebo očí. Následně tento model napasujeme na předtočený vstup hostesky, v tomto případě rodilé britské mluvčí. V budoucnu už bude možné si 3D hostesku vytvářet naživo přímo v Myia appce,” doplňuje designér Jan Petrmichl.
Foto: Pixabay
Zdroj: SLASH Public Relations


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama