Prodej, anebo pronájem nemovitosti? Co je výhodnější?

31.03.2021, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Prodej, anebo pronájem nemovitosti? Co je výhodnější?

Pandemie koronaviru zamávala s realitním trhem, na rozdíl od jiných však směrem vzhůru. Povzbudila již tak vysokou poptávku po nemovitostech, kterou ještě podpořily levné hypotéky nebo zrušení daně z nabytí nemovitostí.
I kvůli nebývalé poptávce nemohlo dojít k žádnému radikálnímu zlevňování cen. V souvislosti s omezením krátkodobých ubytovacích služeb však v některých lokalitách došlo ke snižování výše nájemného. Nájem přestává být lokálně tak výnosný jako dříve.
Čekání na lepší časy?
I přesto, že ČNB upozorňuje na nadhodnocení tržních cen bytů a pracuje s prognózou, že tempo růstu cen nemovitostí bude v roce 2021 zpomalovat, stále předpovídá růst cen. Ani zvýšení úrokových sazeb hypoték a omezení financování nákupu nemovitostí pravděpodobně nemůže snížit poptávku natolik, že by přestala převyšovat nabídku, zvláště v Praze a krajských městech. Prodat nemovitost raději později než dříve se tak kvůli očekávanému růstu cen jeví jako chytrý postup. Do té doby může nemovitost přinášet příjem formou pronájmu. Není to však postup pro každého. Jednak záleží na konkrétní nemovitosti, jednak na konkrétním majiteli.
Čekat s prodejem a využívat zatím nemovitost k pronájmu je cestou pouze pro ty, kteří nepotřebují peníze hned. Vlastník by měl důkladně zvážit své finanční možnosti, a to v širších souvislostech. Dokonale je prověří údržba domu, nebo dokonce případná rekonstrukce. Roli hrají i časové možnosti, protože pronájem jednoznačně bude vyžadovat čas. Začne to již samotným hledáním ideálního podnájemníka, které je v praxi nelehkým úkolem. Navíc je tu stále všudypřítomná nejistota, která se nevyhýbá ani realitnímu trhu.
Prodej nemovitosti rychle a snadno?
Peníze jsou jistota, takže pokud jde o peníze, vyhrává prodej nemovitosti. I ten ale obnáší řadu náročných procesů, zvláště rozhodne-li se vlastník prodávat nemovitost na vlastní pěst, bez realitky. Právní asistence pak bývá nezbytná. V případě hodnotných nemovitostí nejrůznějších kategorií je tu ještě možnost obrátit se přímo na konkrétního investora jako potenciálního kupujícího. Ten pak může pro vlastníka zajistit i vyřešení formálních a právních záležitostí. Takovou podporu nabízí vlastníkům hodnotných nemovitostí například česká společnost PSN, která díky vlastnímu kapitálu navíc může slíbit i rychlé vyřízení obchodu bez zbytečných průtahů. Majitelům také zaručuje, že o jejich nemovitost bude dobře postaráno.
PSN: Český investor s respektem k nemovitostem
Již od roku 1991 vytváří společnost PSN, původně Pražská správa nemovitostí, vlastní portfolio architektonických perel. Zahrnuje ikonický Tančící dům, budovu Albatros na Národní třídě, mrakodrap City Empiria nebo Metronom, který také zdobí logo PSN. Jako spolehlivý partner a zodpovědný investor na nemovitosti nahlíží s respektem. Respektuje originální architekturu i historii, což se odráží v důmyslné rekonstrukci a revitalizaci objektů. PSN probouzí domy k životu. Palác Dlážděná, ale i další rezidenční projekty PSN jsou důkazem, že nezůstává jen u prázdných slov.
Ani v době krize neztrácí PSN chuť investovat. Díky vlastnímu kapitálu, dlouholetým zkušenostem a know-how dokáže vlastníkům hodnotných nemovitostí vyjít vstříc v jejich specifických požadavcích. Nabízí komplexní servis spojený s prodejem, včetně vyřízení formálních a právních náležitostí. Férová nabídka a rychlá platba bez zbytečných průtahů jsou samozřejmostí.
Chcete prodat nemovitost tak, aby o ni bylo dobře postaráno? Kontaktujte akviziční tým PSN.
Foto: poskytnuto PSN


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Prodáváte nemovitost a není vám jedno, co s ní bude po prodeji?

17.06.2021, Autor: red

Začíná to nelehkým rozhodnutím o prodeji nemovitosti, tím však celý proces teprve startuje. Zdaleka nejde o tak jednoduchou záležitost, jak by se mohlo zdát, už jenom proto, že každá nemovitost je unikátní. Je rozdíl prodávat rodinnou vilu, bytový dům nebo třeba obchodní komplex.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Prodej, anebo pronájem nemovitosti? Co je výhodnější?

31.03.2021, Autor: red

Pandemie koronaviru zamávala s realitním trhem, na rozdíl od jiných však směrem vzhůru. Povzbudila již tak vysokou poptávku po nemovitostech, kterou ještě podpořily levné hypotéky nebo zrušení daně z nabytí nemovitostí.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama