Apogeo
Reklama

Digitální stavba Vím o všem expanduje do Evropy i Asie, název mění na Stavario

11.02.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Digitální stavba Vím o všem expanduje do Evropy i Asie, název mění na Stavario

Expanzi na trhy v Německu, Velké Británii a Vietnamu chystá český technologický startup Stavario (dříve Vím o všem).
Aplikace, která stavebníkům, stavebním firmám i investorům umožňuje online přehled o průběhu stavby, majetku či docházce dělníků, zároveň zjednodušuje název na mezinárodně použitelné Stavario. Ke vstupu na zahraniční trhy pomohla firmě Josefa Beneše a Pavla Poppa i investice z fondu Nation 1 a spolupráce s agenturou CzechInvest.
Všechny tři trhy, na které plánujeme vstoupit, jsme si dobře zmapovali a ve všech zemích máme partnery, kteří nám pomohou se startem. Německý, britský i vietnamský trh jsou násobně větší než ten náš a od chystané expanze si slibujeme hlavně výrazný nárůst uživatelů. Abych byl konkrétní, například ve Velké Británii je okolo dvaceti tisíc stavebních firem, naším cílem je spolupracovat aspoň s jednou desetinou,“popisuje plány i přípravu zakladatel Stavaria Josef Beneš.
Stavario reaguje na významný růst digitalizace ve stavebnictví a cílí na majitele stavebních firem, které mají do zhruba stovky zaměstnanců. Podle zakladatelů startupu je hlavním přínosem aplikace úleva od stresu a papírování, které jsou psychickou i zdravotní zátěží pro většinu stavebníků, a také zamezení podvodům ve stavebních firmách. K základním funkcím Stavaria patří evidence docházky pracovníků, evidence o výpůjčkách stavebního nářadí či elektronický stavební deník, jehož vedení je v Česku i v řadě dalších států povinné.
„Na všech trzích, na které se připravujeme vstoupit, už existuje nějaká konkurence. Naše přidaná hodnota je hlavně v tom, že řešíme reálné potřeby všech uživatelů aplikace od podavače na stavbě po majitele stavební firmy nebo investora stavby. Jeden chce jednoduše nahlásit příchod do práce a odchod z ní, další se potřebuje zbavit dlouhých hodin nad přepisováním tabulek, jiný chce mít jistotu, že se mu neztrácí majetek a neutíkají peníze. Naše aplikace vychází ze zkušeností Josefa Beneše, člověka, který se na stavbě vypracoval od pomocníka po majitele stavební firmy, zná úskalí staveb. Právě tohle zacílení aplikace nás odlišuje od konkurence,“ doplňuje produktový manažer Stavaria Pavel Popp.
Cílem startupu pro rok 2021 je etablovat se na zahraničních trzích. S tím budou pomáhat i konkrétní lokální partneři, kteří už teď vstup na trh a lokalizaci aplikace pro konkrétní legislativní podmínky cílových států připravují. Jsou to Zdeněk Hušek v Německu, Aleš Sobotka v Anglii a Karel Papík ve Vietnamu, na které dostali lidé ze Stavaria doporučení v programu CzechInvestu s názvem CzechStarter. Lokální partneři v jednotlivých zemích hledají i vhodné lokální ambasadory, kteří s expanzí na trhy ještě více pomohou.
Německý trh je poměrně velký, konzervativní a postavený na osobních vazbách a má poměrně vysoký podíl malých a středních firem i v řemeslných oborech. S nasazováním digitálních technologií jim často pomáhají servisní organizace, ale důležitou roli hraje hospodářská a průmyslová komora. Naše první kroky tedy povedou na její akce. Důležité pro nás bude získat dobrou referenci, i proto se nejprve soustředíme na sousední Sasko a Sasko-Anhaltsko, přes které si chceme otevřít dveře dál,“ říká partner Sta varia v Německu Zdeněk Hušek.
K úspěšnému startu potřebuje Stavario i precizní jazykové mutace.Vedle perfektního překladu samotného nástroje potřebujeme mít v lokálních jazycích i celý web, návody, případové studie a reference i další materiály. Klíčové je mít jak v Anglii, tak v Německu i fakticky existující místní pobočku a národní telefonní číslo. To je odrazový můstek pro získání referenčního zákazníka a mediální i marketingové aktivity, doplňuje Aleš Sobotka usnadňující vstup Stavaria na anglický trh.
Foto: pixabay.com
Zdroj: Stavario
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Minulá výkonost negarantuje budoucí zisky

30.12.2023, Autor: Jan Mareš

Už jsou to dva roky, kdy jsem se letmo dotkl tématu SPAC, tedy veřejně obchodovaných akvizičních vehiklů. V té době zažívaly období propadu, ale tak to již chodí - minimálně od doby „Tulipánové horečky“ v 17. století.

Nastává éra dluhopisů?

20.10.2023, Autor: Z blogosféry

Dluhopisy jakožto třída aktiv jsou obecně považovány za konzervativní a bezpečnou investici.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Další snižování státního důchodu. Vyplatí se raději investovat?

25.09.2023, Autor: Z blogosféry

Důchod nás jednou čeká všechny, ale na stát bychom se rozhodně spoléhat neměli. Státní důchod se bude v poměru k průměrným mzdám stále snižovat. Kolik peněz budu na důchod potřebovat? Kolik mám dávat pravidelně stranou? A pomohou mi v tom nějaké finanční produkty?

Objem korporátních dluhopisů se v červnu propadl, výnosy však vzrostly

06.09.2023, Autor: Z blogosféry

V červnu 2023 vydaly firmy korporátní dluhopisy za 3 miliardy Kč, průměrná splatnost emisí představovala 3,8 roku a vážený průměr výnosů 8,8 %. Zatímco objem emisí se ve srovnání s předchozím rekordním měsícem výrazně snížil, výnosy dluhopisů vzrostly.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

V dubnu vydaly firmy dluhopisy v objemu téměř 8 miliard Kč, nejvíce za tři čtvrtletí

02.07.2023, Autor: Z blogosféry

Objem firemních dluhopisů, vydaných v dubnu 2023, se přiblížil 8 miliardám korun, což je výrazně více než v předcházejících měsících a nejvíce od července 2022. Jejich průměrný výnos dosahoval 8,1 %, což je o něco méně než v březnu, průměrná doba splatnosti se naopak prodloužila na 3,9 roku a mírně překonala celoroční průměr. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Je každý dluhopis bezpečnou investicí?

29.05.2023, Autor: Z blogosféry

Velká část investorů má dluhopisy za investice s malým rizikem. Nejen, že se to často říká, ale někdy tomu tak opravdu je. Pozor ovšem na to, že investice do dluhopisů může být i poměrně rizikovým sportem. Jak takové dluhopisy ale rozlišit?

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama