e-news.cz - kurzy
Reklama

České firmy přicházejí o miliony korun, protože ještě nezačaly aplikovat nový stravenkový paušál

25.02.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
České firmy přicházejí o miliony korun, protože ještě nezačaly aplikovat nový stravenkový paušál

Od ledna 2021 mohou firmy nově využít tzv. stravenkový paušál, který je výhodnější pro většinu zaměstnavatelů i zaměstnanců. Přesto jej značné množství firem stále neaplikuje a tak přicházejí o nemalé finanční prostředky.


Co je stravenkový paušál?
Zaměstnavatelé mají nově možnost poskytovat zaměstnancům až 75,60 korun za jednu odpracovanou směnu jako příspěvek na stravování. Reálně ale není takový příspěvek účelově vázán, jako je tomu u klasických stravenek. Zaměstnanci tak peníze mohou použít úplně na cokoliv, třeba na dovolenou.
Poskytování stravenkového paušálu je jednoduché, lze jej zaslat spolu s čistou mzdou. Zaměstnanec tak může získat cca 1 500 korun měsíčně nad rámec své mzdy. Takový příjem je osvobozen od daně a pojistného. Pro zaměstnance se tak jedná o čistý příjem, zaměstnavatelé nemusí doplácet pojistné. Jedná se tedy o ideální benefit.
Proč stravenkový paušál a nikoliv stravenky?
Stravenky mají jedinou výhodu a to je možnost poskytovat vyšší příspěvek – například 200 korun za den. Jenže daňově uznatelný je pouze příspěvek do výše 75,60 korun a tak většina firem přispívá maximálně tolik, kolik činí zmíněný stravenkový paušál, zpravidla ještě méně.
Většině zaměstnanců se tedy stravenky jednoznačně nevyplatí. Navíc je pro mnohé obtížné je využít. Zejména v době nouzového stavu, kdy je velká část zaměstnanců doma. A na malých městech a vesnicích jsou možnosti využití značně omezené.
Na straně zaměstnavatele je se stravenkami spojena poměrně značná administrativa, je nutné platit provize zprostředkovatelům a zaměstnancům hrozí, že stravenky ztratí či jim propadnou. Tuto nevýhodu sice může částečně eliminovat elektronická stravenka, tu ale zase značná část poskytovatelů stravovacích služeb neakceptuje. Zejména malé firmy navíc stojí stravenková agenda stovky až tisíce korun na mzdách těch co ji zajišťují, aniž si to uvědomují.
Výhodné, stále však ne zcela obvyklé. A přitom je změna velmi jednoduchá.
Značné množství firem stále poskytuje stravenky a na nový paušál nepřešlo. Částečně z nevědomosti, protože daňových změn bylo příliš mnoho a část firem tuto možnost nezaregistrovala, případně neví jak na to. Částečně jde ovšem o setrvačnost a neochotu měnit systém a majitelé o této možnosti často ani neví. Některým z nich tak vznikají zbytečné náklady a zaměstnanci dostávají méně než by mohli, případně méně komfortně. A to je škoda.
Přitom je poskytování paušálu velmi jednoduché a pro zaměstnance i firmu pohodlné. Stačí se interně dohodnout a stanovit vnitřní předpis, že zaměstnanci místo stravenky obdrží příspěvek současně se mzdou. Zaměstnanci budou rádi souhlasit a zaměstnavatelé mohou využít paušál místo zvýšení mezd, případně jim nahradit odměny, pokud odsud příspěvek na stravování neposkytovali.
A právě proto, že se příspěvek nezdaňuje, jedná se jednoznačně o nejlepší zaměstnanecký benefit.
Rizika paušální náhrady? Nejsou. 
Tedy jsou jen obdobné podmínky jako u stravenek. I u nich je potřeba evidovat směny, nelze je poskytovat během dovolené, nemoci ani jako náhradu mzdy.
Také se často řeší, zda je možné poskytovat stravenky či stravenkový paušál během homeoffice.  V obou případech je potřeba aby zaměstnanec odpracoval směnu. To znamená určit zaměstnanci čas, kdy pracuje. A to není až tak velký problém. Praxe už tento problém dávno vyřešila, otevírat jej kvůli paušálu je jen pověstným malováním čerta na zeď.
Proč se tedy objevují komentáře varující před stravenkovým paušálem?
Podle mě se jedná o lobby stravenkových firem. Chápu, že nechtějí přijít o své tržby, navíc takto rychle, ale objektivně není u většiny firem důvod pro zachování stravenek.
Jedná se ale o obrovský byznys, a tak investují značné prostředky do jeho zachování. Pochopitelné, leč odborně to nesedí. Ano, určitě se najdou zaměstnavatelé, kterým se stravenky daňově vyplatí. Ale je jich málo a pokud by započetly náklady na správu systému, stravenky by velká část zrušila také.
Je potřeba si uvědomit, že stravenky jsou uměle vytvořený systém, který prospívá především jeho provozovatelům.  Možná díky tomu část lidí přestane na obědy chodit, ale jsem přesvědčen, že efekt bude výrazně menší, než jak uvádí některé ledabyle zpracované průzkumy.
JAN BONAVENTURA, daňový poradce ze společnosti BREDFORD Consulting
Foto: pixabay.com
Zdroj: Jan Bonaventura
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama