e-news.cz - kurzy
Reklama

Titul nejlepší banky a pojišťovny roku 2020 získaly ČSOB, Kooperativa a Generali Česká pojišťovna

03.11.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Titul nejlepší banky a pojišťovny roku 2020 získaly ČSOB, Kooperativa a Generali Česká pojišťovna

Hospodářské noviny vyhlásily výsledky výzkumu Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna roku 2020. Ocenění v hlavní kategorii Nejlepší banka získala ČSOB, nejlepší životní pojišťovnou se stala Kooperativa a nejlepší neživotní pojišťovnou se stala Generali Česká pojišťovna.


Záštitu nad dvanáctým ročníkem výzkumu převzal viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký, odbornými partnery byly Česká bankovní asociace a Česká asociace pojišťoven. Partnery projektu jsou společnosti DRFG Investiční skupina, ChytrýHonza.cz a Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien.
„Hospodářské noviny ocenily ve dvanáctém ročníku výzkumu, který pro mediální dům Economia zajišťuje agentura Datank, ty banky a pojišťovny, které nejlépe vyhověly oběma klíčovým parametrům, na které se výzkum zaměřuje.  V rámci výzkumu se zkoumá více než stovka tvrdých kritérií a to, jak jsou banky a pojišťovny prospěšné svým akcionářům, a také to, jak jsou svou cenovou politikou, šíří nabízených služeb a kvalitou komunikace vstřícné vůči svým klientům,“ uvedl šéfredaktor Hospodářských novin Martin Jašminský.
„ČSOB zvítězila díky vyrovnaným výsledkům v klientských i akcionářských kritériích, u klientů boduje širokou nabídkou produktů a služeb, dobrou dostupností i kvalitou komunikace. Současně se zlepšila v oblasti výnosnosti, kvality aktiv a zvýšila podíl v úvěrech,“ uvedl David Pavlát ze společnosti Datank.
Podle Pavláta měla obdobně vyrovnané výsledky v obou kritériích u životních pojišťoven Kooperativa, která navíc dosáhla nadprůměrných výsledků v oblasti komunikace s klienty a nejlepší neživotní pojišťovna Generali Česká pojišťovna bodovala zejména nadstandardními výsledky ve většině klientských kritérií a patřilo jí i první místo v hodnocení prospěšnosti akcionářům.
Vedle hlavní kategorie vyhlašují Hospodářské noviny i ocenění pro klientsky nejpřívětivější banky a pojišťovny, které samostatně hodnotí vstřícnost vůči klientům. V této kategorii získala nejvyšší příčku ČSOB, klientsky nejpřívětivější životní pojišťovnou se stala Česká podnikatelská pojišťovna a klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovnou Generali Česká pojišťovna.
Projekt se zaměřuje i na oblast inovací a tradičně hlavní kategorie doplňuje i hlasování veřejnosti o nejlepšího bankovního a pojišťovacího inovátora. U veřejnosti letos nejvíc zabodovala Moneta Money Bank se svou aplikací Smart Banka a z pojišťoven prvenství získala Pillow pojišťovna se svým Pillow pojištěním motorových vozidel.
Kompletní pořadí na prvních třech místech ve všech hodnocených kategoriích:
Nejlepší banka 2020:

  1. místo-TITUL: Československá obchodní banka
  2. místo: Air Bank
  3. místo: Moneta Money Bank

Nejlepší životní pojišťovna 2020:

  1. místo-TITUL: Kooperativa pojišťovna
  2. místo: Komerční pojišťovna
  3. místo: NN životní pojišťovna

Nejlepší neživotní pojišťovna 2020:

  1. místo-TITUL: Generali Česká pojišťovna
  2. místo: Česká podnikatelská pojišťovna
  3. místo: Direct pojišťovna

Klientsky nejpřívětivější banka 2020:

  1. místo-TITUL: Československá obchodní banka
  2. místo: Moneta Money Bank
  3. místo: Air Bank

Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna 2020:

  1. místo-TITUL: Česká podnikatelská pojišťovna
  2. místo: Kooperativa pojišťovna
  3. místo: Komerční pojišťovna

Klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovna 2020:

  1. místo-TITUL: Generali Česká pojišťovna
  2. místo: Direct pojišťovna
  3. místo: Česká podnikatelská pojišťovna

Bankovní inovátor 2020:

  1. místo: Moneta Money Bank, Aplikace Smart banka
  2. místo: Air Bank, Karta v aplikaci před výrobou karty
  3. místo: ČSOB, On-line přepis mluvené řeči

Pojišťovací inovátor 2020:

  1. místo: Pillow pojišťovna, Pillow pojištění vozidel
  2. místo: Generali česká pojišťovna, Chatbot Leo
  3. místo: ČSOB Pojišťovna, Rento

Foto: pixabay.com
Zdroj: Economia, a.s.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama