Apogeo
Reklama

Většina českých podniků využívá cloud a další do cloudu směřují

19.07.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Většina českých podniků využívá cloud a další do cloudu směřují

Průzkum provedený společností T-Mobile ve spolupráci s Microsoftem ukázal, že cloudové služby se stávají v českých firmách samozřejmostí.


Zaměstnanci podniků různých velikostí, působících v různých sektorech výroby a služeb dnes v naprosté většině (sedmdesát jedna procent) používají pro práci notebooky a stále více i smartphony (padesát sedm procent) se zabezpečeným přístupem k firemnímu e-mailu i dalším podnikovým systémům či aplikacím.
Aplikace provozované na vzdálených serverech, dostupné prostřednictvím internetového prohlížeče, používá pro práci s e-mailem a interními dokumenty plných 45 % zaměstnanců v dotazovaných firmách, dalších sedm procent pak přistupuje k aplikacím prostřednictvím virtuální pracovní plochy. Více než polovina (padesát sedm procent) manažerů oslovených firem zároveň uvádí, že by v ideálním případě chtěli pro práci s e-mailem, dokumenty i týmovou spolupráci využívat cloudové služby třetích stran v režimu PaaS (Platform-as-a-Service) nebo SaaS (Software-as-a-Service). Necelá třetina (třicet procent) podniků chce využívat kombinaci interně provozovaných služeb a cloudu a jen každý desátý podnik (jedenáct procent) se bude spoléhat jen na vlastní ICT infrastrukturu.
„Na výsledcích průzkumu jasně vidíme, že české firmy cloud intenzivně využívají a jsou připraveny vzdálenou formou využívat i další prvky podnikového IT prostředí. Firmy se přestávají obávat služeb veřejného cloudu, nebo kombinace privátních a veřejných cloudů. Manažeři si již uvědomují, že mít data uložená na svých serverech neznamená jejich větší bezpečnost a pochybnosti o efektivitě a zabezpečení cloudových prostředí postupně mizí,“ říká Michal Erlich z T-Mobile.
Služby veřejného cloudu dnes podle průzkumu v běžném provozu vyžívají více než dvě třetiny (šedesát osm procent) z dotazovaných firem, dalších jedenáct procent podniků je využívá pro speciální účely, jako je třeba testování. Žádný z dotazovaných manažerů neuvedl, že by jeho firma zkusila veřejný cloud používat, a následně zjistila, že jim tento druh služeb nevyhovuje. Při ukládání podnikových dat do cloudu požaduje padesát dva procent firem jejich fyzické umístění na území Evropské unie, dalších devět procent se spokojí s některou z demokratických zemí se zajištěnou vymahatelností mezinárodního práva. Pětina (dvacet procent) podniků vyžaduje umístění dat v ČR a jen o málo méně (osmnáct procent) firem se spokojí s garancí ochrany dat důvěryhodným poskytovatelem služeb a fyzické umístění svých dat nijak neřeší.

Zdroj: T-Mobile Czech Republic a.s.
Foto: pixabay.com
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama