e-news.cz - kurzy
Reklama

OVB: Pojistka „na blbost“ se hodí nejen pro letní radovánky

15.07.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
OVB: Pojistka „na blbost“ se hodí nejen pro letní radovánky

Pojistka odpovědnosti, lidově známá jako pojistka „na blbost“ je bezesporu celoroční jistota pro případy, kdy jsme my, nebo i členové

naší domácnosti nepozorní a svou nedbalostí způsobíme škodu.  
Hned ze začátku je důležité zmínit, že zde hovoříme o pojištění běžného občanského života, nikoliv o pojištění odpovědnosti zaměstnance vůči zaměstnavateli. Pozor na to. Určitě doporučuji neplést si to, jsou to dvě různá pojištění.

Jak takové situace mohou vypadat?

Nedopatřením strčíte do kamaráda a rozbijete mu tak jeho smartphone za 20 000 Kč, jako cyklista omylem způsobíte nehodu a někoho zraníte či vaše dítě rozbije míčem sousedovi okno. Na to vše je tu „pojistka na blbost.“

Kolik to stojí?

Blbost člověka se může pěkně prodražit. Těch příkladů a různých případů je tolik, že jen těžko všechny vyjmenovávat. Mezi nejčastější drobné škody patří rozbitý displej mobilního telefonu. Taková oprava stojí většinou v řádu jednotek tisíc. Můžeme se však dostat až do částek přesahujících miliony korun např. při trvalém poškození zdraví či velké majetkové újmě. Proto je dobré být na všechny tyto případy dobře pojištěn.

Co kryje pojistka „na blbost?“

Toto pojištění patří do běžného občanského života, nikoliv do zaměstnání. Vztahuje se tedy na újmu, kterou způsobíte vy svým jednáním, nebo třeba i provozem svého majetku. Když vytopíte souseda, ze střechy vašeho domu spadne taška na chodce na chodníku, váš pes někoho pokouše apod. Typické pojištění odpovědnosti v občanském životě potom kryje újmu způsobenou na zdraví nebo životě, škody způsobené na hmotných věcech a následné finanční škody.

Na co si dát pozor

Zde, více než kde jinde, je třeba dát si pozor na spoluúčast. Platit ze svého například třicet procent z částky jeden milion korun dokáže ohrozit rodinný rozpočet.
Škoda nesmí být způsobená na vašem majetku či majetku vaší blízké rodiny. Samozřejmě, nelze si nárokovat náklady na opravu, pokud si např. rozbijete telefon sami sobě. To samé platí i o blízkých rodinných příbuzných – děti, rodiče atp.
Nesmí se jednat o úmyslný čin, nebo čin pod vlivem alkoholu. Na tyto skutky se pojištění nevztahuje, jsou ve výlukách. Musí se skutečně jednat o nahodilou nedbalou událost.
S pojistkou neváhejte.  Zde platí, že to nejlevnější není zdaleka to nejlepší. Množství výluk, na co se pojištění nevztahuje, může narůstat s tím, čím levnější pojistka je. Vždycky je vhodné poradit se se svým poradcem, který zná různé typy pojistek, jejich výluk, a najde tak řešení přesně pro Vás.

Bc. Jakub Tomaštík, finanční poradce OVB

Sním o tom, že i dlouho poté co odejdu, moje práce bude dál pomáhat lidem. Narodil jsem se v Krušných horách a studoval na naší Univerzitě Severu. Miluji lidi, s radostí je poznávám, a proto jim i rád pomáhám. Neustále na sobě pracuji, myslím pozitivně, a i díky tomu si uvědomuji, a jsem za to nesmírně vděčný, že jsem mladý, zdravý a vzdělaný člověk. Proto vnitřně cítím, že mám celospolečenskou a životní zodpovědnost za to, abych lidem skutečně pomáhal.
Advertorial
Foto 1: archiv OVB Allfinanz, a.s.
 
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama