e-news.cz - kurzy
Reklama

CVVM: Tři čtvrtiny lidí mají opatření proti koronaviru za účinná

26.07.2020, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
CVVM: Tři čtvrtiny lidí mají opatření proti koronaviru za účinná

Tři čtvrtiny lidí považovaly podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) na přelomu června a července platná opatření státu proti epidemii koronaviru za potřebná a účinná.
Pomoc vlády ekonomice byla potřebná i účinná podle názoru poloviny lidí. Výsledky průzkumu CVVM poskytlo ČTK.
V porovnání s předchozím květnovým průzkumem CVVM se snížil počet lidí, kteří platná opatření pokládali za účinná, a to z osmdesáti šesti procent na sedmdesát osm procent. Statisticky významněji se z třiceti tří procent na dvacet šest procent snížil počet těch, podle nichž pomoc státu ekonomice byla nedostatečná. Zdvojnásobil se z osmi procent naopak počet lidí, podle nichž stát pro podporu ekonomiky dělá „příliš mnoho,“ uvedlo CVVM. Názory na přiměřenost opatření a účinnou pomoc ekonomice se tak výrazněji nezměnily.
Dvě třetiny občanů (šedesát jedna procent) hodnotily podle aktuálního průzkumu jako přiměřené to, co stát udělal proti šíření koronaviru v prvních týdnech epidemie. Zhruba čtvrtina lidí (dvacet tři procent) je pokládala za přehnaná, třináct procent za nedostatečná.
Opatření na přelomu června a července pokládalo za přiměřená sedmdesát tři procent dotázaných, podle šestnácti procent byla nadbytečná a podle osmi procent nedostatečná. Za rozhodně účinná pokládalo opatření státu dvacet jedna procent dotázaných, za spíše účinná padesát sedm procent. Opačné názory mělo dohromady osmnáct procent respondentů, tedy zhruba pětina.
Pomoc ekonomice pokládala zhruba polovina dotázaných (čtyřicet devět procent) za přiměřenou, čtvrtina (dvacet šest procent) za příliš malou a šestina (šestnáct procent) za příliš velkou. Podobně zhruba polovina dotázaných (čtyřicet osm procent) považovala podporu ekonomiky za účinnou, přibližně dvě pětiny (třicet osm procent) za neúčinnou.
Hodnocení rozsahu a účinnosti opatření bylo výrazně podmíněno důvěrou k vládě, poznamenalo CVVM. Průzkum byl proveden od 20. června do 2. července, dotazováno bylo 1013 respondentů starších patnácti let.
ČTK
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama