e-news.cz - kurzy
Reklama

Cestovní pojištění vám může ušetřit stovky tisíc korun

13.07.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Cestovní pojištění vám může ušetřit stovky tisíc korun

Tento způsob léta se nám nemusí zdát poněkud nešťastný. I v Čechách totiž můžeme zažít spousty veselých rozmarů. Pokud se však přes všechny překážky a rizika nehodláte vzdát dovolené u moře, je dobré vědět, na co si dát pozor a v čem je dobré mít pořádek.

Cestovní pojištění

Stane-li se vám v zahraničí úraz, nebo vás třeba chytne bolavý zub či nějaké onemocnění, a budete potřebovat akutní ošetření, je třeba si připravit vlastní finanční prostředky. A proč se vůbec za ošetření v zahraničí platí? Ve většině zemí neplatí obdoba českého systému zdravotního pojištění a nelze tedy očekávat stejný rozsah plnění, včetně případných doplatků.  V některých zemích je dokonce zdravotnictví hrazeno výhradně ze soukromých prostředků pacientů.

Kolik to stojí?

Následující údaje jsou ze zdrojů jednoho z partnerů společnosti OVB Allfinanz a z oficiálních turistických stránek daných zemí.
V Chorvatsku i Bulharsku vyjde ambulantní ošetření méně závažných případů, jakými mohou být bolesti zubu, poranění mořským ježkem, trávicí potíže či zánět ucha, na přibližně 2 700 až 3 900 Kč. Oproti tomu léčba vážných případů, například infarktu, plicní embolie nebo transport vrtulníkem při zlomenině nohy, vyjde na více než 100 000 Kč.
Na Slovensku je zdravotní péče o poznání levnější. Ambulantní ošetření méně vážných případů vás vyjde do 3 000 Kč, závažnější pak do 50 000 Kč. Speciální kapitolou je zásah horské služby s využitím transportu vrtulníkem, kde se ceny odvíjejí od hodiny a mohou proto být vyšší, a to i v řádech statisíců.
V Itálii, Řecku či Španělsku jsou ceny méně vážných případů oproti Chorvatsku dvojnásobné. Základní ošetření vás vyjde na přibližně 7 000 Kč a závažnější úrazy se mohou vyšplhat třeba až na 1 000 000 Kč.
Nejdražší zdravotní ošetření v Evropě mají v Rakousku, Německu, Francii, Švýcarsku, v zemích skandinávského poloostrova a Beneluxu. V těchto zemích se cenovka za základní ošetření pohybuje v řádech desítek tisíc korun a u vážných případů až v milionech korun.

Co vše se může stát?

Nejde samozřejmě jen o zdravotní potíže. Může se vám stát, že zmeškáte odjezd či odlet ze zahraničí zpět do ČR, například z důvodu dopravní nehody nebo nepřízně počasí. Ojedinělé nejsou případy, kdy turisté ztratí či zničí cestovní doklady, někdo jim odcizí zavazadla, peníze či jiné osobní cennosti. K vyřešení těchto potíží můžete potřebovat právníka či tlumočníka na telefonu. To vše se dnes dá pojistit.

Na co si dát pozor

Evropský průkaz zdravotního pojištění nenahrazuje cestovní pojištění!  Je důležité počítat s tím, že při potřebě zdravotní péče je nutné vyhledat smluvní zdravotnické zařízení nebo lékaře. Nápomocna vám v tomto ohledu bude asistenční linka sjednávaná v rámci asistenčních služeb pojišťovny.
Je poměrně zajímavé, a moje klienty to vždy překvapí, že i turistika je zařazena mezi sport! Pozor na to. Už jen to, že půjdete z hotelu na pláž, do lesa či do města a budete tedy provozovat turistiku, je dnes pojišťovnami vnímáno jako základní sport. Základní sport není nutné připojišťovat. Pokud plánujete provozovat některý z náročnějších sportů, jako je vysokohorská turistika, cyklistika nebo plavení na lodi, je naopak důležité být vždy adekvátně připojištěn.
Jedete vlastním autem?
Mít havarijní pojištění je určitě dobrý základ, někdy však nemusí stačit. Havarijní pojištění má zpravidla územní platnost na geografické oblasti, do kterých klient běžně vlastním autem jezdí. Určitě ale zvažte, jestli si nenechat připojistit auto i jako součást cestovního pojištění v rámci rozšířených asistenčních služeb v zahraničí. Představa, že máte před sebou dva týdny dovolené a uprostřed cesty se vám auto porouchá, je velmi nemilá. Nenechte si tím zkazit celou dovolenou. Auto na vás může hezky počkat v nějakém českém servisu a vy si s náhradním vozidlem můžete užít zbytek dovolené.
Rada závěrem – být včas a správně pojištěn
Pojistka je jako každé jiné zboží nebo služba. Můžete ji pořídit draze a nebýt krytí zdaleka proti všem rizikům nebo levněji s kvalitnějším krytím. Samozřejmě je zbytečné přeplácet za drahé pojištění, ale také zase šetřit za každou cenu. Jestli je cenový rozdíl pár stovek ročně a v momentě, kdy dojde na pojistnou událost a vy nemáte pojištění, tak nic nedostanete. Poté je již pozdě něco řešit. Pokud nemáte hodiny času na studování desítek produktů jednotlivých pojišťoven, jejich výluk, obraťte se na finančního poradce. Poradce je navíc kdykoliv na telefonu, můžete mu věřit a je na něj spolehnutí. Třeba i v neděli, když je všude zavřeno a je těžké se dovolat pomoci nebo sjednat tu správnou pojistku na poslední chvíli.

Bc. Jakub Tomaštík, finanční poradce OVB

Sním o tom, že i dlouho poté co odejdu, moje práce bude dál pomáhat lidem. Narodil jsem se v Krušných horách a studoval na naší Univerzitě Severu. Miluji lidi, s radostí je poznávám, a proto jim i rád pomáhám. Neustále na sobě pracuji, myslím pozitivně, a i díky tomu si uvědomuji, a jsem za to nesmírně vděčný, že jsem mladý, zdravý a vzdělaný člověk. Proto vnitřně cítím, že mám celospolečenskou a životní zodpovědnost za to, abych lidem skutečně pomáhal.
Advertorial
Foto 1: archiv OVB Allfinanz, a.s.
Foto 2: pixabay.com
Foto 3: pixabay.com
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama