e-news.cz - kurzy
Reklama

Pojišťovny hlásí z červnových bouřek tisíce škod za stovky miliónů

18.06.2020, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Pojišťovny hlásí z červnových bouřek tisíce škod za stovky miliónů

Bouřky a přívalové deště, které postihly Česko o posledních dvou víkendech, způsobily klientům pojišťoven tisíce škod v řádu několika stovek

milionů korun. Nejčastěji šlo o zatopené sklepy, garáže i rodinné domy, kroupy ničily střechy, fasády, skleníky i automobily.
Kvůli silnému větru na mnoha místech poškodily popadané stromy a větve automobily i stavby, vyplývá z odpovědí zástupců největších pojišťoven na dotaz ČTK.
Generali Česká pojišťovna má po víkendových bouřkách a přívalových deštích, které na mnoha místech vyústily v bleskové povodně, k včerejší 10:00 hodině od klientů nahlášeno 1 250 škod za 53 milionů korun. Nejvíce škod je z Pardubického, Středočeského, Zlínského a Jihomoravského kraje, řekla ČTK mluvčí Ivana Buriánková. Na 40 procent škod z pojištění majetku občanů pojišťovna vyřešila. Škod za bouřky z prvního červnového víkendu má nahlášeno 940 za 77 milionů korun a více než polovinu z nich likvidátoři vyřešili, dodala.
Kooperativa za poslední dva bouřkové víkendy eviduje 1 035 škod za 70 milionů korun. Na vozidlech to je 61 škod za dva miliony korun. Na majetku nejvíce škodily povodně a záplavy, které způsobily 360 škod za 45 milionů korun, krupobití 200 škod za 13 milionů korun. „Výplaty plnění za škody z minulého víkendu jsou v plném proudu, začínáme vyplácet i škody z tohoto. Celkem jsme uzavřeli 160 škod a klientům vyplatili 1,2 milionu korun,“ uvedl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.
Allianz eviduje kolem 400 pojistných událostí, od vytopených sklepů a garáží až po mnohamilionové škody v nemocnicích a provozovnách. Celkově jde o škody za desítky milionů korun. „Mobilní technici už od pondělního odpoledne pracují v terénu a mnoha klientům tak v tuto chvíli z pojišťovny odcházejí peníze,“ uvedl mluvčí pojišťovny Václav Bálek. Česká podnikatelská pojišťovna má z bouřek, povodní a záplav z uplynulého víkendu oznámeno 160 škod za 21 milionů korun.
Nepřízeň počasí způsobila klientům Uniqa téměř 200 škod v odhadované hodnotě 13 milionů korun. Nejvíce registrovaných pojistných událostí vzniklo podle mluvčí Evy Svobodové zatopením a zatečením, dále krupobitím, a nechyběly ani škody z úderu blesku. Regionálně postihly živly první víkend nejvíce Jižní Čechy, Vysočinu, střední a severní Moravu, zatímco z druhého víkendu měli zákazníci nejvíce škod v okolí Prahy, v Praze a zejména ve východních Čechách, podotkla.
Český hydrometeorologický ústav dnes uvedl, že silné bouřky s přívalovým deštěm nebo kroupami se budou v Česku ojediněle vyskytovat opět od čtvrtečního poledne. Výstraha před nimi platí do noci na pátek. Hrozí rozvodnění malých toků, voda může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. „Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,“ varoval úřad.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

Ekonomika se zvedá jen velmi pomalu

30.01.2024, Autor: Z blogosféry

Český hrubý domácí produkt v posledním čtvrtletí roku 2023 podle předběžného odhadu mezičtvrtletně narostl o 0,2 %, což odpovídá meziročnímu poklesu o 0,2 %. Výsledek je v souladu s očekáváními trhu, oproti prognóze České národní banky se ekonomice dařilo o něco lépe. Za celý rok 2023 tak české hospodářství vykázalo pokles o 0,4 %.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama