Apogeo
Reklama

Polovinu pojistných událostí řeší klienti online, je to rychlejší

28.07.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Polovinu pojistných událostí řeší klienti online, je to rychlejší

AXA jako jedna z prvních pojišťoven v České republice a na Slovensku umožnila svým klientům řešit pojistné události v životním

pojištění online. Klienti tuto inovaci využívají stále více. V České republice se totiž od začátku roku vyřešilo online 52 procent pojistných událostí v životním pojištění, na Slovensku pak 47 procent. Díky inovativní formě komunikace se doba likvidace pojistných událostí v životním pojištění zkrátila na polovinu.

Trend digitalizace se nevyhýbá ani pojišťovnictví, lidé chtějí co nejvíce požadavků vyřešit co nejrychleji a nejpohodlněji online. Proto AXA spustila loni v létě online aplikaci speciálně vyvinutou pro český a slovenský trh, která jejím klientům umožňuje nahlásit pomocí jednoho formuláře více událostí životního pojištění najednou (např. hospitalizaci, pracovní neschopnost, trvalé tělesné poškození, respektive chirurgický zákrok).
Rostoucí podíl těch, kteří volí tuto cestu komunikace, dokazuje, že tato inovace byla krokem správným směrem. Během prvního půl roku od spuštění aplikace v létě 2017 využilo tento pohodlný komunikační kanál 36 procent klientů v České republice a 28 procent na Slovensku. Rostoucí trend pokračoval i v letošním roce – v Česku se v prvním čtvrtletím vyšplhal na 47 procent a Slovensko zaostávalo pouze o pět procentních bodů. Po téměř roce provozu vyřídila AXA v Česku online již více než polovinu událostí, téměř 52 procent. Na Slovensku dalo této moderní formě komunikace od začátku roku přednost 47 procent klientů.
Klienti mohou potřebné dokumenty posílat přes internet z tabletů, mobilních telefonů a počítačů. Aplikace šetří čas, snižuje administrativní zátěž a umožňuje kdykoli získat aktuální informace o stavu řešení ohlášených pojistných událostí. AXA navíc neustále pracuje na dalších dílčích inovacích, které klientům dále usnadňují práci. Přibylo například prediktivní vyhledávání adres, které urychluje vyplňování místopisných údajů, nebo funkce doplňující osobní údaje. Momentálně AXA připravuje řešení pro automatizaci výpočtu pojistného plnění při riziku hospitalizace. To zpracování nahlášených pojistných událostí ještě více urychlí.
Před spuštěním online aplikace trvalo zpracování a likvidace pojistné události v životním pojištění přibližně dva týdny. Nyní je to pět dní a očekáváme, že její další rozšíření čas ještě zkrátí. K dnešnímu dni jsme díky elektronickému zpracování pojistných událostí ušetřili našim klientům 1,3 milionu korun – na poštovném, papíru a dalších nákladech. A to je krásný výsledek,“ doplnil Peter Socha, zástupce generálního ředitele skupiny AXA v ČR/SR.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Výrobní ceny v průmyslu zůstávají na uzdě

17.04.2024, Autor: Z blogosféry

Ceny tuzemských průmyslových výrobců v průběhu března oproti předchozímu měsíci klesly o 0,1 %, což odpovídá meziroční stagnaci. Výsledek tak pro trh představuje poměrně výrazné překvapení směrem dolů, když vyhlížel meziroční růst o 0,3 %. 

Komentář Radomíra Jáče k údajům o inflaci v ČR za březen

10.04.2024, Autor: Z blogosféry

Meziroční inflace zůstala v březnu beze změny přesně na úrovni dvouprocentního inflačního cíle: v souladu s očekáváním finančního trhu. Na úrovni 2,0 % je meziroční inflace pod předpokladem ČNB, neboť centrální banka ve své prognóze zveřejněné počátkem února čekala březnovou inflaci na úrovni 2,9 %.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

CETA: Snížení sazeb ECB v nedohlednu ochlazuje ekonomiku eurozóny

08.04.2024, Autor: red

Finanční trhy dlouho čekají na rozhodnutí Evropské centrální banky (ECB) snížit úrokové sazby. Pomalé zpomalování inflace a pečlivé prověřování ekonomického vývoje eurozóny to bance zatím nedovoluje. Hlavní depozitní sazba zůstává od posledního hlasování, které proběhlo 7.3.2024, nezměněna na úrovni 4 %, což je stav od srpna 2023. 

Tržby e-shopů prudce rostou

05.04.2024, Autor: Z blogosféry

Tržby obchodníků narůstají již tři měsíce v řadě. Tahounem tohoto pozitivního trendu jsou především internetové obchody, kterým se zvyšují tržby dvouciferným tempem. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Ekonomická nálada domácností se prudce zlepšuje

25.03.2024, Autor: Z blogosféry

Indikátor tuzemské ekonomické důvěry v březnu narostl z únorových 90,6 na 94,2 bodu a dostal se tak nejvýše od května loňského roku. Důvěra v podnikatelském sektoru se zvýšila z 89,9 na 93,0 bodu, tedy nejvýše od prosince 2023. Ještě výrazněji pak poskočila důvěra spotřebitelů, která se z 94,0 dostala až na 99,9, což je nejlepší výsledek od října 2021.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Za jídlo a koledu na Velikonoce utratíme průměrně kolem tří tisíc, ceny hlídáme více než loni. Tradiční zvyky ustupují domácí pohodě

21.03.2024, Autor: Z blogosféry

Pomlázku si koupit v obchodě, s dětmi nabarvit vajíčka a pak si spíše než zvyky a tradice užívat jeden druhého a probouzející se přírody. Tak vypadá podle Čechů ideální slavení druhého nejoblíbenějšího tuzemského svátku. Za velikonoční pohoštění a koledu si sice letos připlatíme, ale skok nebude takový jako loni: průměrná částka se bude pohybovat lehce nad třemi tisícovkami.

Česká republika má rekordních 10,9 milionů obyvatel

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V roce 2023 se narodilo pouze 91 149 dětí, což bylo o 10 150 dětí méně než v roce 2022. Jelikož počet zemřelých převýšil počet narozených, tak došlo k přirozenému úbytku počtu obyvatel v naší zemi o 21 646 lidí.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama