Apogeo
Reklama

Podnikatelé mají jasno: růst platů brzdí státní Otesánek (video)

11.06.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Podnikatelé mají jasno: růst platů brzdí státní Otesánek (video)

Podnikatelé a živnostníci sdružení v Podnikatelských odborech spustili dlouhodobou kampaň, která upozorňuje na hlavní překážku růstu mezd v České republice

– extrémní daňové zatížení práce.
„Všichni chápeme, že politici by chtěli, aby zaměstnavatelé zvyšovali mzdy, vždyť z každé tisícovky, kterou podnikatelé zaměstnancům vyplatí, zůstane politikům sedm stovek! A tak místo, aby snížili daně a odvody a nechali zaměstnancům více peněz, pokrytecky to házejí na podnikatele. Volání politiků po dalším zvyšování platů je jen obyčejné ždímání soukromého sektoru,” vysvětluje Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů. „Pokud se politici skutečně chtějí zasadit o větší příjmy lidí, stačí, aby svým občanům nechali víc peněz v peněžence.”
Jak státní nenasytnost funguje v praxi, ukazuje i video nazvané O státním Otesánkovi. V něm sledujeme příběh řezníka, který sice pro svého zaměstnavatele vyrobí deset klobás, po návštěvě státního úředníka mu však na talíři zbudou jen tři. „A tak to skutečně je, protože k daňovému zatížení práce, které je v ČR osmé nejvyšší ze zemí OECD a činí 43 procent, musíme přičíst i další zdanění ve formě DPH, spotřebních daní a spousty poplatků, které státu odvádíme. Hodnota všeho, co si zaměstnanec za vydělané peníze koupí, je ubohých 30 procent z ceny jeho práce!” vypočítává Bábek.
Cílem kampaně Podnikatelských odborů jsou tak hlavně zaměstnanci v soukromém sektoru, kterým se snaží politici podsunout zaměstnavatele jako hlavní důvod, proč se na jejich výplatních páskách neobjevuje taková částka, jakou by si představovali. „Zaměstnanci a zaměstnavatelé jsou na jedné lodi. Společně posílají peníze nenasytnému státnímu aparátu, společně platí předražené státní zakázky. Podnikatelské odbory vyzývají politiky, aby snížili daně a poplatky zaměstnanců, aby jim nechali peníze, které si vydělali,” uzavírá předseda výboru Podnikatelských odborů.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Hartzování na trhu práce

04.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ty návrhy se opakují a vracejí už skoro třicet let: uvolnit trh práce a tím rozhýbat českou ekonomiku. Obecně se soudí, že náš pracovní trh je „přehřátý“, zároveň velmi rigidní, že neumožňuje firmám pružně reagovat na situaci (vyhazovat a nabírat zaměstnance) a ještě jsme závislí na levných pracovních silách, migrujících k nám z Ukrajiny a z dalších zemí. Není to tak úplně pravda.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama