e-news.cz - kurzy
Reklama

Počítačové hry zlepšují dětem angličtinu, učí je nové výrazy

23.11.2017, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Počítačové hry zlepšují dětem angličtinu, učí je nové výrazy

Mnoho dětí si neumí představit svůj volný čas bez počítačových her. Jejich rodiče to však moc rádi nevidí.

Mohou se alespoň uklidnit tím, že hraní her pomáhá jejich potomkům rozvíjet znalost anglického jazyka.
Platí totiž, že všechny aktivity, které děti baví a jsou v angličtině, obohatí jejich jazykové znalosti. Hry jsou často věrnou nápodobou reálného světa a děti při hraní nezůstávají pasivní. Naopak. Mají možnost rozhodovat o průběhu děje, zažívají dobrodružství, jsou vtaženy do dění. Na rozdíl od sledování filmů a čtení knih, kde zastávají pasivnější roli.
Počítačové hry se navíc rychle vyvíjejí a odpovídají nejnovějším trendům. Děti jsou díky tomu v kontaktu s nejmodernějšími anglickými výrazy. „Mnohé horké novinky se do klasických učebnic nemají šanci dostat tak rychle jako do počítačových her. Na druhou stranu je vhodné vždy sledovat celkovou dobu hraní her a jejich zaměření,“ upozorňuje Lucie Bechná z jazykové školy Helen Doron English, jejíchž lektorů se rodiče často ptají na názor, jestli jejich dětem angličtina ve hrách pomáhá. „A také chtějí poradit, které hry se ke zlepšování angličtiny nejlépe hodí,“ říká Lucie Bechná.
Nejvíce by dětem prospělo, kdyby hrály jen počítačové hry vytvořené vyloženě k výukovým účelům. Takových je zdarma na internetu celá řada a propojují hraní s rozšiřováním slovní zásoby, procvičováním výslovnosti i výukou anglické gramatiky. Nalézt je můžete například pod odkazy www.cambridgeenglish.orgwww.helendoron.cz nebo www.kangiclub.com.
Počítačové hry se u dětí těší velké oblibě, protože jsou ve srovnání s běžnou výukou na školách akčnější, barevnější, doplněné zvuky, a to vše dohromady zaměstnává více lidských smyslů. Výborná je také možnost zpětné vazby. Když hráč například zjistí, kolik získal bodů, nějaká postavička mu zatleská, jindy se vidí rovnou na stupních vítězů. Takové situace motivují děti k další akci.
„Když si rodiče všimnou, že děti při hraní her používají anglická slova a například je špatně vyslovují nebo nepochopily správně jejich význam, měli by je korigovat. Dělám to také tak. Jakmile slyším, že děti řeknou anglické slovo, jež znají z her, ptám se jich, jestli mu rozumějí,“ radí Lucie Bechná z jazykové školy Helen Doron English.
Určitě je dobré s dětmi o hrách mluvit a zajímat se aktivně o to, co je baví a s čím si hrají. Vhodné je se také do hraní zapojit a stát se spoluhráčem. Pokud takto rodič podpoří správné aktivity dítěte, je šance, že se jich dítě bude i nadále držet. Cítí, že v tom má podporu rodičů a že to otec nebo matka hodnotí kladně.
Hůl není dobré lámat ani nad dětmi, které na počítacích hrají bojové hry. Díky internetu hledají spoluhráče nebo protivníky v zahraničí, domlouvají se na taktice a používají u toho angličtinu. „Alespoň ztratí zábrany a ostych při komunikaci v angličtině a také mají jasnou zpětnou vazbu, že jsou schopny se domluvit. Všechny přece baví to, v čem jsou dobří a úspěšní. Podle našich zkušeností jsou děti trávící hodně času u počítače, často se jedná o chlapce, v angličtině většinou dobré. Vyjadřují se s lehkostí a velmi dobře rozumí cizímu jazyku,“ uzavírá Lucie Bechná.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama